Etätyö

Ansaitse kotona ollessasi eli tee töitä kotoa käsin! Voit aloittaa heti työskentelemään sähköpostitse/tekstiviestitse kotoa käsin. Töitä mobiililaitteella. Etätyö ja vapaat työajat. Kirjoita työksesi. Palkkiot viikottain. Palvelut: Joustava työ, Työskentele kotoa, Päätä työaikasi.

Etätyö on työtä, joka tehdään kiinteän toimiston ulkopuolella, esimerkiksi kotoa, etäpisteestä, hotellista tai liikkuvasta toimistosta käsin. Uusista tavoista organisoida työtä käytetään muun muassa nimityksiä etätyö, eTyö, mobiili työ ja monipaikkainen työ. h

Esimerkki mahdollisesta etätyöpaikasta

Oletko idearikas tekstinikkari, jolta löytyy kokemusta myös sosiaalisen median kautta tehtävästä markkinoinnista?

Edellytämme sinulta hyvää rutiinia kirjoittamiseen ja myös luovan kirjoittamisen taitoa. Tehtävänäsi on toteuttaa erottuvaa ja myyvää sisältöä yritysten verkkosivustoille ja muuhun markkinointiin. Kokemus hakukoneoptimoinnista on plussaa.

Toinen esimerkki

Onko lasten ja nuorten liikunta mielestäsi tukemisen arvoinen asia? Samaa mieltä ovat lähes kaikki suomalaiset! Haemme kymmentä uutta varainhankkijaa työskentelemään lasten ja nuorten liikunnan hyväksi. Työ tapahtuu puhelimitse 9-21 välillä ma-pe ja launtaisin 10 – 18.00.

Mikä etätyössä houkuttelee? Miksi sitä ei tehdä enemmän?

Etätyössä houkuttelee vapaus valita työaikansa ja tapansa itse. Aikaa säästyy työmatkoissa, ja onhan se ekologistakin. Rauhaa ja keskittymistä vaativat tehtävät houkuttelevat myös jossakin määrin eristäytymään työyhteisöstä. Työpaikoilla monisivuisen raportin kirjoittaminen on toisinaan mahdotonta, jos puhelin soi tauotta, kollega kaipaa apua ja päivää rytmittävät lukuisat palaverit ja asiakastapaamiset. Etätyöpäivät koetaankin tehokkaiksi juuri työrauhan vuoksi.

Suomi on kansainvälisessä vertailussa etätyön edelläkävijöitä. Välimatkat maassamme ovat pitkiä, tietokoneet ja –verkot ovat lähes kaikkien ulottuvilla, koulutus on korkeatasoista ja työ on maantieteellisesti ja organisaatioiden ja henkilöstönkin näkökulmasta epätasaisesti jakautunut. Eniten etätyötä tekevät erittäin vaativissa asiantuntijatehtävissä ja ylimmässä johdossa työskentelevät.